четвртак, 21. јануар 2010.

BEZ NASLOVA

Zašto BEZ NASLOVA, kada je moglo stajati EVOLUCIJA, REVOLUCIJA, KOALICIJA...ili još nešto drugo? Neka svako da sam svoj naslov, ipak, hteli mi priznati ili ne, živimo u jednom koliko-toliko demokratskom društvu, pa neka je barem ovo dozvoljeno.

Stvaranjem uslova za razvoj zivota na zemlji, došlo je do takve eksplozije najraznovrsnijeg oblika i vrste živog, da je teško i zamisliti. Tokom evolucije, nestajala je, zatim, jedna po jedna vrsta biljnog i životinjskog sveta. Zanavek. Ovo sto danas vidimo samo je stoti deo vrsta koje su naseljavale ovu planetu. U borbi za opstanak, opstale su samo one vrste koje su se prilagodile ostalim vrstama biljaka i zivotinja.



OPSTALE SU SAMO ONE VRSTE KOJE MOGU JEDNA SA DRUGOM.

U našoj veoma bliskoj prošlosti, jedan politički dinosaurus je doživeo istu sudbinu svog dalekog životinjskog istoimenika. Nije se mogao prilagoditi drugima. Nastale su mnoge nove vrste (čitaj: političke stranke), koje se bore za opstanak. Neke uspešno, neke sa manje uspeha, a veliki broj je i nestao, ili polako, ali neumoljivo nestaje.

U prostoru. u nasoj Negotinskoj vasioni, veoma je slična, gotovo identična situacija. Neke se rađaju, neke umiru, a neke pronalaze način opstanka (možda čak i nekakvom mutacijom!).


7 коментара:

  1. Аналитичар21. јануар 2010. 18:35

    Пријатно сам изненађен вашим несвакидашњим наступом у приказивању вашег програма. Признајем, на почетку није ми било довољно јасан ваш став, сада полако почиње да ми то буде. Делује ми, баш по ономе у "Село гори а баба се чешља"... Бог нам је дао, а све нам је џаба... да нам је све ту успред носа, требамо само да испружимо руку и дохватимо то што нам се нуди.

    ОдговориИзбриши
  2. Joj, joj ,joj.... svaka cast za tekst. Nou comment.

    ОдговориИзбриши
  3. COVECE, A IZGLEDALO JE KAO DA SE NEKO PAMETAN DOHVATIO BLOGA
    moraju velika slova za ovaj jad

    ОдговориИзбриши
  4. Da.
    Moze li ucestala mutacija dovesti i do nekih malignih oboljenja tj neizlecivih, blaze receno teze izlecivih..

    ОдговориИзбриши
  5. Naslov "REVOLUCIJA KOALICIJAMA" je sasvim odlican naslov za ovo nase drustvo i trenutni dogadjaj na politickoj sceni ( predizborne kapanje). Jasno je da nekome smetaju ovakve istine videvsi iz komentara 20,50. Svako ima pravo da bude besan na samog sebe. Nije kriv neko treci zbog sopstvenog ponasanja, iako se pokusava to ciniti. Najveci covek postajes kada svoje greske javno priznas, ispitas sebe, gledas sta se moze uraditi(popraviti), a ne traziti krivce svuda, ali samo u samome sebi ne.

    ОдговориИзбриши
  6. U negotinskom bioskopu se daje novi film Jurassic Park 7

    ОдговориИзбриши
  7. Покрет је у Књажевцу, на поновљеним локалним изборима, новембра 2008, за кратко време предизборних активности, направио чудо! У томе су се сложили сви политички такмаци. Но, "не лежи враже", после преговора који су трајали вечност, Покрет остаје у опозицији...зашто, када је народ јасно показао да жели промене...у томе и јесте поента - која код нова прича да се појавила, доживела би исти успех као Ничићевци! То лично гарантујем!
    Био сам део те приче од почетка у Књажевцу...а онда сам, временом схватио да су многе приче о лидеру Б.Ничићу истините. Битна је лична промоција, на уштрб свега осталог. Опозициони статус у Књажевцу, условио је тоталну незаинтересоваост врха странке за ОО Покрета, као и максимало игнорисање људи који су искрено приступили заједничком пројекту!
    Но, на време сам схватио да је све то "шарена лажа" и да је боље остати свој, а не бити део Покрета "Живим за ОО Г17+ и ЊЕГА"!
    П.С. Иначе, странку М. Динкића доживљавам као клона бившег ЈУЛ-а.

    ОдговориИзбриши